Система Orphus
выращивание утят в домашних условиях

Вирощуємо каченят в домашніх умовах

выращивание утят в домашних условиях

фото з відкритих джерел

На сьогоднішній день вирощування каченят в домашніх умовах за популярністю не поступається будь-якої іншої домашньої птиці.

Існує три основні категорії порід качок вирощуються в домашніх умовах: м’ясні, яєчні і комбіновані породи. Кожен напрям має свої переваги і недоліки. Наприклад, м’ясні породи качок, вже протягом двох місяців зростання дають близько двох кілограмів м’яса (приблизно як хороші бройлери), а яєчні — більше сотні яєць на рік з однієї несучки.

Яйця качок, як правило, використовуються для виведення нового потомства і іноді в кулінарії для випічки, а тому більшість заводчиків віддає перевагу м’ясним породам.

Для вирощування каченят на м’ясо, молодняк можна вивести в інкубаторі або купити вже готовий. Період інкубації становить чотири тижні. Для качок у період розвитку характерне виділення тепла всередині яйця і тому, починаючи з другого тижня, їх щодня охолоджують (20-30 хвилин) і обприскують водою з розпилювача. Температура в інкубаторі протягом усього періоду інкубації повинна знаходитися на рівні +37ºС.

Після вилуплення, і для придбаного у заводчиків молодняку, необхідно забезпечити температуру на рівні +33ºС, знижуючи щотижня на два-три градуси. Після трьох-чотирьох тижнів каченята не вимагають особливого обігріву, але все, ж температура не повинна опускатися нижче +18ºС.

На відміну від індичат, вже з першого дня життя каченята можуть їсти самостійно, до того ж, звичайними гранульованими комбінованими кормами. Однак для перших годувань краще, все ж, приготувати варене яйце, і поступово підмішувати у нього більш грубий корм.

Розрізняють сухе й вологе годування. При першому варіанті стартові корми просто насипають у годівницю і стежать, щоб вони не закінчувалися. При вологому годуванні, суміш кормів запарюють окропом і остуджують. Такі корми дають сім разів у день, і вони не повинні бути присутніми в годівниці постійно.

Деякі особини молодняку можуть не почати харчуватися самостійно і якщо ви виявите таких, підгодовуйте їх із піпетки протягом декількох днів, а потім, як правило, вони починають їсти самі.

Траву і овочеві корми, починають давати через два тижні з моменту вилуплення. Для того щоб молодняк як можна швидше набирав вагу, каченят поміщають в спеціальні клітини, де вони не зможуть багато рухатися і м’ясо буде більш ніжним і жирним.

Практикуючи таке вирощування каченят в домашніх умовах, ви зможете отримати відмінну м’ясо вже через два місяці, після вилуплення.

Новини від партнерів

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Перейти к верхней панели