Система Orphus
Что есть в жару?

Раціон у спеку: яким він має бути?

Что есть в жару?

фото з відкритих джерел

У спекотні дні краще відмовитися від м’яса, дуже солоною і жирної їжі, щоб допомогти організму пережити таку погоду.

Головний лікар Київського центру здоров’я Отто Стойка повідомив, що у спекотні дні потрібно переглянути свій раціон і виключити їжу, що викликає надмірну спрагу. Серед них солодкі, солоні, гострі, жирні й смажені продукти.

Фахівець рекомендує звернути увагу на спосіб життя жителів арабських країн: вони мало вживаю м’ясо, на їх столі завжди багато свіжих овочів і фруктів, кисломолочних продуктів, а вечеряють вони, коли на вулиці стає трохи прохолодніше.

Важливо у спекотну погоду контролювати вживання солі, так як сіль у великій кількості вимиває калій, який міститься в зелені й зелених овочах. В той же час надлишок солі сприяє підвищенню артеріального тиску. Якщо людина займається спортом, важкою фізичною працею або просто багато потіє — тоді солі потрібно більше, ніж зазвичай, адже вона допомагає засвоюватися рідини.

Новини від партнерів

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Перейти к верхней панели