Система Orphus
Что опасно есть летом?

Небезпечні літні продукти

фото з відкритих джерел

Тепер ви будете знати, що не можна їсти влітку, аби не потрапити в лікарню з отруєнням.

Влітку бактерії розмножуються в продуктах харчування з надзвичайною швидкістю, тому їсти деякі продукти варто з особливою обережністю. Найпершим правилом в будь-яку пору року має бути ретельне миття рук і самих продуктів, виконуючи його завжди і скрізь ви зменшуєте ризик потрапляння бактерій у ваш організм, тим самим уникаєте отруєння.

Отже, розглянемо, які саме продукти можуть призвести до отруєння влітку:

1. Готові м’ясні страви і продукти, такі як: шашлик, шаурма, хот-доги і так далі. Будь-яка, куплена у вуличному киска, їжа може бути заражена бактеріями.

2. Консерви. Як ми знаємо, при недотриманні техніки приготування консервів у них можуть розвиватися бактерії, а зокрема, ботулотоксин, що викликає захворювання на ботулізм, яке є найстрашнішим у списку харчових отруєнь.

3. Сире м’ясо і риба. Ці продукти повинні піддаватися правильному зберіганню та термічній обробці. Не купуйте м’ясо та рибу на стихійних ринках, де вони лежать під сонцем.

4. Яйця. На їх шкаралупі може жити сальмонела — одна з найбільш отруйних бактерій, що призводить до серйозного отруєння, часом заканчивающемуся летальним результатом. Яйця потрібно завжди мити перед тим, як розбивати, а також уважно стежити за термінами їх придатності. Інфекціоністи рекомендують влітку не пити сирі яйця.

5. Кондитерські вироби з білковим кремом також не варто їсти у спекотні дні, так як вони мають властивість псуватися при високій температурі повітря. Та й до того ж торти і тістечка дуже важкі влітку для шлунка.

6. Готові салати з майонезом. Давно відомо, що страви, приготовані у відділах кулінарії, можуть неправильно зберігатися і продаватися кілька днів, що категорично забороняється до вживання. Готуйте салати будинку і заправляйте їх безпосередньо перед подачею на стіл.

7. Молочні продукти, такі як сирки, йогурти, десерти та інші. Ці продукти мають малий термін придатності, тому уважно вивчайте подробиці строку експлуатації на упаковці, якщо до кінцевої дати залишилося 1-2 дні, то краще не купувати даний продукт.

Одним з найулюбленіших літніх продуктів є риба, вона може бути в’яленої, солоної чи копченої, але головне для вас — свіжою і приготованої за всіма правилами. Бажано не купувати не потрошенную рибу, бо як по нутрощах можуть жити бактерії і токсини, які миттю покладуть вас на лікарняне ліжко.

Новини від партнерів

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Перейти к верхней панели