Система Orphus

Найсмачніші рецепти консервації від підгороднян

Зараз сезон консервування овочів, фруктів у самому розпалі і ми не могли оминути цю тему. Мабудь, не секрет, що у м. Підгородному живуть найвправнші господині, саме тому журналісти газети «Наша думка» звернулись до читачок з проханням поділитися улюбленими рецептами консерації. Сподіваємось, вам стануть в пригоді ці рецепти!

Смачні помідорчики від Юлії

Необхідні продукти
на 1- літрову банку:
– 1 зубчик часнику,
-2 лаврових листа,
— 5 зерен чорного перцю,
— 1 лист чорної смородини,
кріп, хрін, петрушка,
— 35 г для заливки на 1 літр води
– 2 столові ложки солі,
— 1 столова ложка цукру,
— 2 столові ложки 9% оцту.

Помідори сортуйте за розміром, ступеням зрілості. Помийте, загостреним сірником зробіть 5-6 надколів, аби підципити плодоніжки, потім покладіть її у підготовлені банки разом із зеленню, залийте гарячим розсолом і пастеризують при температурі 85 градусів: літрові банки – 10 хвилин, 3-х літрові банки – 15 хвилин. Потім банки з помідорами закрийте.

Помідори у власному соку на зиму від господині Лариси

Для консервування помідорів у власному соку нам потрібно:

В розрахунку на 3 л готового продукту:

— близько 3 кг. дрібних помідорів,
— 2 кг. великих помідорів
— 2 столові ложки солі
— 2 столові ложки цукру
Рецепт консервування помідорів у власному соку:

Дрібні помідори миємо, наколює в декількох місцях загостреною паличкою і щільно укладаємо в чисті банки по плічка. Якщо плануєте потім використовувати ці помідори для приготування страв (наприклад, соусу болоньєзе), а не просто як закуску, з них можна зняти шкурки, зануривши на кілька секунд в окріп.

Великі помідори ріжемо і розігріваємо в емалірованій каструлі під кришкою, не доводячи до кипіння.

Гарячу масу протираємо через сито, вийде томатний сік. Розчиняємо в ньому сіль і цукор з розрахунку 1 столова ложка солі і 1 цукру на 1,5 літра соку або по 2 чайних ложки солі і цукру на кожні 500 мл соку. Додаємо щіпку кориці на 0,5 літра соку. Якщо дуже лінь, можна через сито і не протирати, а просто зняти шкурки з помідорів, але, повірте, томатний сік без кісточок пити набагато приємніше.

Сік кип’ятимо, піну знімаємо. Заливаємо киплячим соком помідори в банках.

Пастеризувати при температурі 85°С: 1 літрові банки 25-30 хв. Або стерилізувати в киплячій воді 8-9 хвилин. Загорнути. Перевернути. Укутати до охолодження.

Якщо через сито томати ви віришили не терти, смачно буде додати в сік часник і запашний перець. Якщо протирали, краще обмежитися корицею або взагалі нічого крім солі і цукру не додавати, щоб консистенція залишалася однорідною.

Консервація з ожини від Олени

Компот з ожини

Відібрану ожину добре миють в ситі або друшляку при слабкому напорі води або декількома зануреннями в відро з водою і дають воді зтекти. Потім ягоди укладають в сухі чисті банки і заливають гарячим (температура 50-60 ° С) цукровим сиропом 50% -ної концентрації (на 1 л сиропу 610 г води і 610 г цукру). Для банки місткістю 0,5 л необхідно 220 г цукрового сиропу. Наповнені банки накривають прокип’яченими кришками і занурють в каструлю з водою, нагрітою до 40-50 ° С, для пастеризації. Час пастеризації при 85 ° С для банок місткістю 0,5 л – 15 хв, 1 л – 20 хв. Після обробки банки герметично закупорюють, перевертають вниз шийкою і охолоджують.

Ожина до чаю

Ожину кладуть в друшляк і миють декількома зануреннями в відро або каструлю з холодною водою, дають воді зтекти, висипають ягоди в емальований посуд, пересипаючи пошарово цукром (0,5 кг на 1 кг підготовлених ягід) і витримують 3-4 ч до появи соку. Потім таз з ягодами ставлять на слабкий вогонь, обережно помішуючи, кип’ятять 5-7 хв (час нагрівання не вважається) і в киплячому стані розливають в добре підігріті скляні банки, наповнюючи їх доверху. Банки відразу герметично закупорюють прокип’яченими лакованими кришками і встановлюють вниз шийкою. Зверху банки накривають щільною тканиною для самостерілізаціі.

Смачних приготувань вам!

 

Автор: Віталіна Серебрянська

Новини від партнерів

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Перейти к верхней панели